BIKE-BARN STORIES – Nieuwsbrief 2023 – Nr. 1

TERUGBLIK 2022

Onze eerste jaar zit erop! Onze doelstellingen voor 2022 hebben we bereikt. Veel tevreden klanten en mooie reviews. We hebben meer dan 20 ENERGICA motorfietsen verkocht, zijn officieel dealer van Indian geworden en hebben meer dan 150 Corbin zadels verkocht. En, we hebben onwijs veel geleerd. Het meeste ging goed en soms zat het tegen.

Zo hebben we van de gemeente geen vergunning voor onze locatie in Leusden gekregen en zijn we gedwongen te verhuizen naar een nieuwe locatie. Gelukkig hebben we in juli de koopovereenkomst voor ons nieuwbouw pand aan de Zuiderinslag 8 in Hoevelaken getekend. Inmiddels is de bouw in volle gang!

Wij kijken dus terug op een geweldig jaar en hebben het enorm naar onze zin!

NIEUWBOUW BIKE-BARN PAND AAN DE A1:

1 MINUUT VANAF AFSLAG HOEVELAKEN

Het wordt een fantastisch modern pand van ruim 900 vierkante meter verdeeld over 3 verdiepingen op een prachtige zicht locatie aan de A1. In mei 2023 hopen we te kunnen verhuizen. Uiteindelijk is deze locatie veel beter bereikbaar en voldoet aan alle eisen van deze tijd op het gebied van energieverbruik en milieu.

HOOFD WERPLAATS – TON VERDUYN

@ YOUR SERVICE

In december 2022 is Ton Verduyn (35 jaar) ons team als Hoofd Werkplaats komen versterken. Ton heeft samen met zijn broer meer dan 15 jaar de Ducati Specialist Verduyn in Capelle aan de IJssel geleid. Hij was daar verantwoordelijk voor de werkplaats en de techniek. Hij is gediplomeerd autotechnicus en elektricien en is bovendien race instructeur.

Hij heeft inmiddels alle trainingen van ENERGICA en van INDIAN met goed gevolg doorlopen en mag hij zich gecertificeerd monteur van zowel ENERGICA als INDIAN motorfietsen (Brons, Silver en Gold certificaat) noemen. Natuurlijk is hij in Modena bij de ENERGICA fabriek op bezoek geweest.

Ton, zelf motorrijder zowel op de weg als op het circuit, heeft enorm veel ervaring, passie voor zowel benzine als voor elektrisch maar, hij is bovenal een reuze leuke vent! Hij ziet er naar uit om kennis te maken met de klanten van Bike-Barn.

Met de komst van Ton kunnen we onze klanten het juiste niveau van service verlenen. Tenslotte gaan we voor Juichende klanten en de technische service is daarbij allesbepalend! We zijn reuze blij met de komst van iemand met zoveel ervaring en kennis waarmee we Bike-Barn op het gebied van service en onderhoud op de kaart zetten.

Overigens, Marcel en Dirk Jan hebben ook technische INDIAN en ENERGICA certificaten behaald want wij vinden het belangrijk dat wij niet alleen commerci√ęle kennis hebben maar over de techniek kunnen meepraten.

OPHAAL- EN BRENGSERVICE

PICK-UP & RETURN YOUR BIKE

Komt het niet uit om jouw motorfiets te brengen. Dan kunnen we de motorfiets met onze bus komen halen en weer terugbrengen. Wij rekenen hiervoor het vriendelijke tarief van EUR 1,00 per kilometer inclusief BTW. De kilometers te bepalen volgens GOOGLE MAPS.

ENERGICA EXPERIA

BOEK NU JE PROEFRIT EN JE BENT VERKOCHT

De introductie van de ENERGICA Experia is een groot succes! De fabriek is overdonderd door het aantal bestellingen en jammer genoeg lopen de levertijden op. Niet verwonderlijk want de Experia is door de pers uitstekend ontvangen. In zes maanden tijd hebben wij er meer dan 10 verkocht die in 2023 geleverd zullen worden. Wij hebben een demo Experia beschikbaar voor iedereen die een proefrit wil maken en zelf wil ervaren hoe goed de Experia rijdt.

EXTRA FISCAAL VOORDEEL IN 2023 VOOR ONDERNEMERS

PROFITEER VAN DE MIA AFTREK VAN 27%

Voor 2023 is de MIA aftrek voor ondernemers weer van toepassing. Naast de KIA en de VAMIL dus een extra voordeel bij de aanschaf van een ENERGICA elektrische motorfiets. Kijk hieronder voor meer info en andere fiscale voordelen.

Aan onderstaande berekeningen kunnen géén rechten worden ontleend, overleg met je accountant of adviseur en/of kijk op de website van de belastingdienst.

MIA (27% Milieu Investeringsaftrek) Ervan uitgaande dat je voldoende winst maakt kun je 27% van de investering tot maximaal EUR 40.000 aftrekken van de belastbare winst.

Stel je koopt zakelijk in 2024 een Energica motorfiets voor EUR 25.000 (exclusief BTW):

 • Jouw onderneming valt onder het lage tarief vennootschapsbelasting van 19% (winst < EUR 200.000). Dan bespaar je in 2024: 27% x 25.000 x 19% = EUR 1.283.
 • Jouw onderneming valt onder het hoge tarief vennootschapsbelasting van 25% (winst > EUR 200.000) dan bespaar je in 2024: 27% x 25.000 x 25% = EUR 1.688.

KIA (27% Kleinschaligheid Investeringsaftrek)  De KIA is ook in 2024 van toepassing. Ervan uitgaande dat je voldoende winst maakt kun je 28% van de investering aftrekken van de belastbare winst. Stel je koopt zakelijk in 2024 een Energica motorfiets voor EUR 25.000 (exclusief BTW):

 • Jouw onderneming valt onder het lage tarief vennootschapsbelasting van 19% (winst < EUR 200.000). Dan bespaar je in 2024: 28% x 25.000 x 19% = EUR 1.330.
 • Jouw onderneming valt onder het hoge tarief vennootschapsbelasting van 25% (winst > EUR 200.000) dan bespaar je in 2024: 28% x 25.000 x 25% = EUR 1.750.

VAMIL (75% versneld of willekeurig afschrijven) Je kunt in 2024 tot maximaal 75% van de aanschafwaarde in één keer afschrijven (normaal meestal in 5 jaar) en op de winst in mindering brengen. Dit levert je liquiditeitsvoordeel op.

Andere fiscale voordelen van een elektrische motorfiets zijn:

 • Motorrijtuigenbelasting (Wegenbelasting) volledig elektrische motorfietsen zijn vrijgesteld van de MRB.
 • BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) volledig elektrische motorfietsen zijn vrijgesteld van de BPM.

Voordeel voor de zakelijke bestuurder

Géén bijtelling over de cataloguswaarde. Voor motorrijders geldt de bijtelling over de werkelijk afgelegde privékilometers. Daarbij kijkt de fiscus naar de gemaakte, totale kosten per kilometer.

Als jouw motorfiets bijvoorbeeld over het hele jaar berekend EUR 0,50 cent per kilometer kost en je geeft op dat je 1.000 kilometer privé rijdt, krijg je een bijtelling van EUR 500 (1.000 * 0,50). Daarover zul je afhankelijk van je inkomen 36,93% of 49,5% belasting gaan betalen (dus EUR 185 of EUR 248).

Let op: Je zult zelf (of je accountant) jaarlijkse kosten per kilometer moeten onderbouwen met een berekening op basis van de daadwerkelijk gerealiseerde kilometers, afschrijving, onderhoud, verbruik energie of brandstof, verzekeringskosten en eventueel wegenbelasting.

PROEFRIT INDIAN SCOUT, CHIEF OF FTR?

BEN JE STARTKLAAR? BOEKEN MAAR!

In oktober zijn wij officieel dealer van INDIAN geworden. Een geweldig merk met een fantastische geschiedenis. INDIAN is onderdeel van het Polaris concern, je weet wel van de Snowmobiles, de Quads en Woestijnracers, zeg maar het betere gooi en smijtwerk. En, dat zie je terug in de kwaliteit van de INDIAN motorfietsen. Polaris hanteert voor al haar producten zeer stringente kwaliteitseisen en dat hebben wij geweten. Wij hebben allen meer dan 30 trainingen moeten volgen.
Wij hebben in onze showroom alle Scout en Chief modellen staan maar ook drie verschillende typen van het FTR model, de standaard versie, de Carbon en een Special.
Er staat voor jou een demo versie van de Scout Bobber, de Chief Bobber en de FTR Carbon klaar voor een proefrit.

SAVE THE DATE!

18-21 MEI INDIAN ROADSHOW

Op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei organiseren wij samen met Indian Benelux een Indian Roadshow. Kom langs voor een nadere kennismaking het maken van een proefrit op nagenoeg alle modellen van Indian of gewoon om even bij te praten!

CORBIN OP MAAT HANDGEMAAKTE ZADELS

BIKE-BARN, EXCLUSIEF IMPORTEUR VOOR DE BENELUX

Wij zijn exclusief importeur van Corbin zadels voor de Benelux. Corbin zadels zijn niet goedkoop maar worden door motorrijders die veel rijden hoog gewaardeerd. Corbin zadels zijn uniek, van een fantastische kwaliteit, gaan lang mee en behouden hun waarde.

Natuurlijk moet je jouw Corbin zadel wel goed verzorgen. Tweemaal per jaar inwrijven met een onderhoudsmiddel is voldoende. Er zijn meerdere producten hiervoor op de markt beschikbaar. Wij kunnen het Oranje product ‚ÄúLeather Care & Color‚ÄĚ voor EUR 15,00 aanbevelen.

Stuur een mailtje met jouw adres en telefoonnummer naar info@bike-barn.nl . Dan sturen wij je een digitaal betaalverzoek voor EUR 15,00 inclusief BTW en verzendkosten. Na ontvangst van de betaling sturen wij je een flesje toe.

ROADLOCK

SLIM & VEILIG JE MOTOR OP SLOT ZETTEN

Bike-Barn is ook dealer van Roadlok. Een reuze praktisch en geavanceerd slot dat op de voorremklauw wordt gemonteerd. Een slimmere en veiliger oplossing om jouw motor op slot te zetten. Je hoeft nooit meer een zwaar slot mee te nemen. Het meenemen van de kleine sleutelbout volstaat. Wij kunnen het Roadlok slot leveren en monteren vanaf EUR 249,00 inclusief montage en BTW. Beschikbaar in de kleuren goud, rood en zwart.

LEVENSDUUR KETTING VERLENGEN?

MET OSCO CHAIN OILER LOOPT DAT GESMEERD

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld hoe lang gaat een ketting mee. Dat is afhankelijk van het rijgedrag maar ook van het onderhoud van de ketting. Het smeren van de ketting schiet er vaak bij in en het gevolg is slijtage. Een simpele oplossing is een OSCO Oiler monteren. Er wordt een oliereservoir gemonteerd met een slangetje naar een druppelpunt precies boven de ketting. Van tijd tot tijd als je 500 meter van je huis bent even uittrekken en de ketting is gesmeerd. Een eenvoudige en effectieve oplossing voor een altijd goed gesmeerde ketting en nooit meer vieze handen. Wij leveren de OSCO Oiler inclusief montage en BTW voor EUR 245,00.

ONTMOET ONS HIER ONLINE OF KOM BINNEN VOOR COFFEE@BIKE-BARN

THE STORIES OOK IN JE E-MAILBOX ONTVANGEN?

SCHRIJF JE DAN NU IN EN ONTVANG OP GEZETTE TIJDEN MEER STORIES PER E-MAIL

PERSOONLIJK CONTACT

Graag ontvangen we je met goeie koffie van dinsdag tot en met zaterdag in onze vestiging in Leusden. Heb je nu vragen, wil je een bestelling plaatsen, een reparatie inplannen of een proefrit aanvragen? Vul dan het formulier in of bel ons tijdens de openingstijden. We zijn je graag vlot en persoonlijk van dienst!

Je volledige naam
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Je e-mailadres
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Jouw telefoon nummer (Niet verplicht)
Foutief ingevoerd telefoonnummer
Foutief ingevoerd telefoonnummer
 • - selecteer een optie -
 • Afspraak showroom
 • Afspraak proefrit
 • Afspraak huur
 • Informatie Indian
 • Informatie Energica
 • Informatie Corbin
 • Anders...
- selecteer een optie -
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Plaats hier je bericht ...
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
De persoonsgegevens worden door ons alleen gebruikt voor het gevraagde contact.