ENERGICA EXPERIA

BORN TO BE WIND

ENERGICA EXPERIA

BORN TO BE WIND

MAAK NU EEN PROEFRIT BIJ BIKE-BARN, JOUW ENERGICA DEALER

Experia is een nieuwe, speciaal ontwikkelde, emissievrije Green Tourer-motorfiets om elke rijder op milieuvriendelijke wijze naar de uiteinden van de wereld te brengen. Experia verwijst ook heel treffend naar de diepgaande elektrische technologie-expertise, die Energica heeft opgedaan in een decennium van racen, ontwerpen en bouwen.

De Energica Experia is daarom de eerste Europese elektrische Green Tourer-motorfiets en wellicht de enige motorfiets ooit om te worden gebouwd als een compleet platform – met nieuw ontworpen elektrische aandrijflijn en accu – voor juist dat doel. De Experia is geoptimaliseerd voor de lange afstanden en verzekert met zijn aerodynamische sport-touring kuip, verstelbare windschermen en voldoende harde bagagecapaciteit comfort voor twee. Hij beantwoordt volledig aan de vereisten van kilometervreters en is tegelijkertijd de behendigste en handzaamste machine die Energica ooit heeft gebouwd.

DEEL MET JE MOTORMAATJES

NIEUW HIGTECH PLATFORM

Zowel de motor als accu van de Experia zijn gloednieuw. De accucapaciteit is verhoogd, maar hij is minder zwaar en zijn centraler geplaatste, lagere zwaartepunt verzekert een betere wegligging bij lage snelheden. Ook de herontworpen PMASynRM-motor is lichter, met minder massa en hij is lager geplaatst dan in onze andere modellen.

Aan onderstaande berekeningen kunnen géén rechten worden ontleend, overleg met je accountant of adviseur en/of kijk op de website van de belastingdienst.

MIA (27% Milieu Investeringsaftrek) Ervan uitgaande dat je voldoende winst maakt kun je 27% van de investering tot maximaal EUR 40.000 aftrekken van de belastbare winst.

Stel je koopt zakelijk in 2024 een Energica motorfiets voor EUR 25.000 (exclusief BTW):

  • Jouw onderneming valt onder het lage tarief vennootschapsbelasting van 19% (winst < EUR 200.000). Dan bespaar je in 2024: 27% x 25.000 x 19% = EUR 1.283.
  • Jouw onderneming valt onder het hoge tarief vennootschapsbelasting van 25% (winst > EUR 200.000) dan bespaar je in 2024: 27% x 25.000 x 25% = EUR 1.688.

KIA (27% Kleinschaligheid Investeringsaftrek)  De KIA is ook in 2024 van toepassing. Ervan uitgaande dat je voldoende winst maakt kun je 28% van de investering aftrekken van de belastbare winst. Stel je koopt zakelijk in 2024 een Energica motorfiets voor EUR 25.000 (exclusief BTW):

  • Jouw onderneming valt onder het lage tarief vennootschapsbelasting van 19% (winst < EUR 200.000). Dan bespaar je in 2024: 28% x 25.000 x 19% = EUR 1.330.
  • Jouw onderneming valt onder het hoge tarief vennootschapsbelasting van 25% (winst > EUR 200.000) dan bespaar je in 2024: 28% x 25.000 x 25% = EUR 1.750.

VAMIL (75% versneld of willekeurig afschrijven) Je kunt in 2024 tot maximaal 75% van de aanschafwaarde in één keer afschrijven (normaal meestal in 5 jaar) en op de winst in mindering brengen. Dit levert je liquiditeitsvoordeel op.

Andere fiscale voordelen van een elektrische motorfiets zijn:

  • Motorrijtuigenbelasting (Wegenbelasting) volledig elektrische motorfietsen zijn vrijgesteld van de MRB.
  • BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) volledig elektrische motorfietsen zijn vrijgesteld van de BPM.

Voordeel voor de zakelijke bestuurder

Géén bijtelling over de cataloguswaarde. Voor motorrijders geldt de bijtelling over de werkelijk afgelegde privékilometers. Daarbij kijkt de fiscus naar de gemaakte, totale kosten per kilometer.

Als jouw motorfiets bijvoorbeeld over het hele jaar berekend EUR 0,50 cent per kilometer kost en je geeft op dat je 1.000 kilometer privé rijdt, krijg je een bijtelling van EUR 500 (1.000 * 0,50). Daarover zul je afhankelijk van je inkomen 36,93% of 49,5% belasting gaan betalen (dus EUR 185 of EUR 248).

Let op: Je zult zelf (of je accountant) jaarlijkse kosten per kilometer moeten onderbouwen met een berekening op basis van de daadwerkelijk gerealiseerde kilometers, afschrijving, onderhoud, verbruik energie of brandstof, verzekeringskosten en eventueel wegenbelasting.

ENERGICA EXPERIA ON THE MOVE-E

Energica Motor Company is werelds eerste fabrikant van hoogvermogende elektrische motorfietsen. Energica motorfietsen zijn de ultieme expressie van Italiaanse exclusiviteit, meesterlijk geproduceerd in de Italiaanse Motorvalley Modena, Italië.
Nu leverbaar via Bike-Barn.

WIL JE MEER WETEN OVER DE EXPERIA?
WIL JE MEER WETEN OVER DE EXPERIA?

Snel alle ins & outs over de Experia van Energica weten van de Energica experts? Graag ontvangen we je met goeie koffie van dinsdag tot en met zaterdag in Leusden. Heb je nu vragen of wil je een proefrit aanvragen op de Experia of een ander Energica model en elektrisch rijden ervaren? Vul dan het formulier in of bel ons tijdens de openingstijden. We zijn je graag vlot en persoonlijk van dienst!

Je volledige naam
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Je e-mailadres
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Jouw telefoon nummer (Niet verplicht)
Foutief ingevoerd telefoonnummer
Foutief ingevoerd telefoonnummer
Plaats hier je bericht ...
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
De persoonsgegevens worden door ons alleen gebruikt voor het gevraagde contact.